Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A legjobb öregedésgátlók
  2023-11-04 22:57:15, szombat
 
  Ma már tudjuk, hogy az öregedés sokkal összetettebb folyamat, mint az oxidatív károsodás . Sok más és fontosabb oka van annak, hogy öregszünk, mint például az epigenetikai diszreguláció, a fehérjék felhalmozódása, a mitokondriális diszfunkció és így tovább. Azok a szerek lassítják az öregedést, amelyek igazoltan e gyenge pontokra hatnak.

1. Fisetin
A fisetin egy természetes összetevő, amely zöldségekben és gyümölcsökben, különösen az eperben található. A fisetin képes eltávolítani az öregedő sejteket, és növeli az élettartamot különböző szervezetekben

Az öregedés során az öregedő sejtek mindenhol felhalmozódnak a testünkben. Az öregedő sejtek sejtek olyan sejtek, amelyek már nem tudnak osztódni, de nem hajlandók meghalni, és mindenféle olyan anyagot választanak ki, amelyek károsítják az egészséges környező sejteket.

A bőrben lévő öregedő sejtek hozzájárulnak a ráncok kialakulásához, az erekben lévő öregedő sejtek merevebbé teszik azokat, a májban lévő öregedő sejtek pedig károsítják a máj megfelelő működését.

Úgy tűnik, hogy a fisetin a legerősebb természetes szenolitikus hatású.

Az öregedő sejtek eltávolítása mellett a fisetin csökkenti a gyulladást, gátolja az mTOR-t (egy fontos öregedési kapcsoló), csökkenti a glikációt (amely szintén hozzájárul az öregedéshez), növeli a sejtvédő anyagok termelését, és még számos más jótékony hatása van.

Különböző tanulmányok bizonyítják a fisetin élettartamot meghosszabbító hatását. Egy tanulmány például azt találta, hogy a fisetin meghosszabbítja az egerek medián és maximális élettartamát, még akkor is, ha az egér életében későn adják (ami az ember esetében 50 vagy 60 éves kornak felel meg)

2. Alfa-ketoglutarát

Az alfa-ketoglutarát (AKG) termelődik a szervezetünkben, de az öregedéssel az AKG szintje csökken.

Különböző tanulmányok azt mutatják, hogy az AKG meghosszabbítja az élettartamot. Egy vizsgálatban az AKG-t kapott egerek átlagosan 14%-kal tovább éltek. De ami még érdekesebb, hogy az egerek sokkal tovább maradtak egészségesek: az AKG-t kapott egereknek kevesebb öregedéssel kapcsolatos betegségük és tünetük volt, beleértve azt is, hogy a bundájuk kevésbé gyorsan őszült meg.

Hogyan hosszabbíthatja meg az AKG az egészséget és az élettartamot?

Az AKG-nek számos funkciója van a szervezetben. Például részt vesz a mitokondriumok egészségében. A mitokondriumok a sejtjeink erőművei, amelyek energiát termelnek, hogy a sejtek a napi munkájukat végezhessék. Amikor öregszünk, a mitokondriumaink egyre kevésbé működnek jól. Az AKG sok más funkció mellett energiát biztosít a mitokondriumok számára.

Az AKG segít az epigénom fenntartásában is. Az epigenom határozza meg, hogy mely gének aktívak vagy nem aktívak. Minél idősebbek leszünk, annál inkább a zavar az epigenomban. Az olyan anyagok, mint az AKG, lelassíthatják ezt a hanyatlást. Az AKG az őssejtek fenntartásában is részt vesz. Érdekes módon az AKG javítja a kollagén szintézisét is, ami javíthatja a bőr megjelenését.

Az AKG-nak C-vitaminra van szüksége a megfelelő működéshez.

3. Mikrodózisú lítium
A lítium a természetben található ásványi anyag. Különböző tanulmányok összefüggést mutattak ki az ivóvízben lévő lítium mennyisége és a halálozási arányok között, míg más tanulmányok azt mutatták, hogy azokban a régiókban élő emberek, ahol több lítium van az ivóvízben, kevesebb neurodegeneratív betegségben szenvednek, mint például az Alzheimer-kór és alacsonyabb az öngyilkossági arányuk. Ezt számos állatkísérle tis igazolja .

Egy szisztematikus áttekintés és metaanalízis kimutatta, hogy a lítium jótékony hatással lehet a kognitív teljesítményre az enyhe kognitív károsodásban (ez gyakran az Alzheimer-kór előfutára) és az Alzheimer-kórban szenvedőknél .

Emellett számos tanulmány kimutatta, hogy a lítium meghosszabbíthatja az élettartamot.

A lítium nagyon alacsony vagy mikrodózisai (0,3 milligrammtól néhány milligrammig terjedő tartományban) élethosszabbító hatással bírnak, és megvédik az agyat az olyan neurodegeneratív betegségekkel szemben, mint az Alzheimer-kór.

Kimutatták, hogy a lítium fokozza az autofágiát (az egyébként a sejtekben felhalmozódó fehérjék megemésztését, amely folyamat hozzájárul az öregedéshez), epigenetikai hatását bizonyítva fokozza a pluripotens őssejtek generációját,[46] és javítja a neurogenezist, az új idegsejtek képződését.

4. Glicin

A glicin természetes módon fordul elő a szervezetünkben. Amikor öregszünk, a glicin szintje csökken.

Az alacsony glicinszintet összefüggésbe hozták az öregedéssel kapcsolatos különböző betegségekkel, például a szív- és érrendszeri betegségekkel és a 2-es típusú cukorbetegséggel is.

A glicin különböző fajoknál meghosszabbítja az élettartamot.

A glicinnek számos funkciója van a szervezetben. Javítja az epigenomot (azt a gépezetet, amely meghatározza, hogy mely gének kapcsolódnak be vagy ki, és ez a folyamat az öregedés során egyre inkább elromlik). A glicin különösen a mitokondriumok, sejtjeink erőműveinek epigenomját javítja.

A glicin chaperonként is működik. A chaperonok olyan kis molekulák, amelyek finoman tapadnak a fehérjékhez és védik a fehérjéket. Ez azért fontos, mert az öregedésünk egyik oka, hogy a fehérjék mindenhol felhalmozódnak a sejtjeinken belül és kívül, ami végül akadályozza a sejtek megfelelő működését.

A glicin csökkenti a gyulladást és számos más jótékony hatással is rendelkezik, különösen a szív- és érrendszerre. Azoknál az embereknél, akiknek a vérében magasabb volt a glicinszint, kisebb volt a szívroham kockázata és a glicin védheti az ereket.

5. Pterostilben

A pterostilben a híres öregedésgátló anyag, a resveratrol hatásosabb testvére.

A resveratrolt már régóta a hosszú élettartamot elősegítő anyagként emlegetik. A vizsgálatok azonban kiábrándító eredményeket mutattak az élettartamot meghosszabbító rezveratrolt illetően.

Ennek egyik oka, hogy a resveratrol felezési ideje nagyon rövid: nagy része kevesebb mint egy óra alatt lebomlik. Emellett a resveratrol szájon át történő bevitel esetén nem szívódik fel túl jól.

A pterostilben viszont sokkal hosszabb felezési idővel és jobb felszívódással rendelkezik, így nagyobb mennyiségben jut a véráramba, és hosszabb ideig marad a szervezetben.

A pterostilbent összefüggésbe hozták a hosszabb élettartammal, [56,57] és csökkentheti a különböző öregedési tüneteket és enyhítheti az öregedéssel összefüggő betegségeket, beleértve az Alzheimer-kórt [58-60].

6. Malát

A malát megtalálható az almában és a saját testünkben.

A malát fontos anyag a mitokondriumokban, részt vesz az energiatermelés ciklusában.

A vizsgálatok azt mutatják, hogy a malát képes meghosszabbítani a C elegansban az élettartamot.

Embereknél a malátot energizálás céljából adják, különösen magnéziummal kombinálva. Ezért a magnézium legjobb formája a magnézium-malát.

7. Magnézium

A magnézium nélkülözhetetlen ásványi anyag a szervezet megfelelő működéséhez.

A magnézium segíti a szervezetünkben lévő számtalan enzim megfelelő működését. A sejtek a magnéziumot be- és kiléptetik az idegjelek továbbításához és az izomimpulzusok létrehozásához, beleértve szívünk dobbanásait is.

A magnézium a DNS-ünkhöz is tapad, stabilizálja a DNS-ünket, megvédve azt a károsodástól.[63] A növekvő DNS-károsodásszám az egyik oka annak, hogy öregszünk.

Az alacsony magnéziumbevitel összefüggésbe hozható a fokozott gyulladással, a megnövekedett vérnyomással, a szívbetegségek, a neurodegeneratív betegségek, az inzulinrezisztencia, a csontritkulás, sőt a rákos megbetegedések kialakulásának fokozott kockázatával.

A magnézium energiát is biztosít, és segíthet a stressz kezelésében. A magnézium különösen jól működik együtt a maláttal, egy másik anyaggal, amely energiát biztosíthat.

8. Glükozamin-szulfát

Kevesen tudják, hogy a glükózamin különböző élőlényekben képes meghosszabbítani az élettartamot.

Érdekes módon a vizsgálatok azt mutatják, hogy a glükózamin csökkenti a halálozást és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Állatkísérletek szerint a glükozamin csökkenti az érelmeszesedést és gátolja a vérlemezkék aggregációját, .

A glükózamin javíthatja a mitokondriumok egészségét, ezáltal lehetővé teszi a mitokondriumok (sejtjeink erőművei) jobb működését. Ennek egyik a glükózamin extra mitokondriumok képződését indukálja.

9. Hialuronsav

A hialuronsav a bőr fontos összetevője. A hialuronsav azonban nem csak a bőrsejteket veszi körül és ágyazza be a szervezet számos más sejtjét.

Minél idősebbek leszünk, annál kevesebb hialuronsav van a szervezetben. Egy 70 éves emberben a fitalakori szint 19%-éka van jelen.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a szájon át bevitt hialuronsav javíthatja a bőr megjelenését a ráncok csökkentésével, a bőr hidratáltságának javításával és a bőr ragyogásának növelésével. Javíthatja az osteoarthritis állapotát is .

Érdekes módon a hialuronsav acetil-glükozaminból áll, és ez egereknél bizonyítottan meghosszabbítja az élettartamot.

10. Gyömbér

Kutatások igazolják gyulladáscsökkentő és a sejtkárosodás elleni védőhatását .

A gyömbér az egyszerű szervezetek, például a gyümölcslegyek élettartamát is meghosszabbíthatja.

A gyömbér javíthatja a 2-es típusú cukorbetegséget és a gyulladást emberekben.

A gyömbér képes megvédeni az egereket a halálos dózisú sugárzással szemben.

11. Rhodiola Rosea

A Rhodiola roseá-t évszázadok óta adaptogénként használják, azaz javíthatja a fiziológiai és a mentális stresszel szembeni ellenálló képességet.

A Rhodiola rosea különböző organizmusokban meghosszabbítja az élettartamot.[92-95] Érdekes módon a Rhodiola javíthatja az idegek regenerációját is. Ez lehet az egyik oka a Rhodiola rosea neuroprotektív hatásának.

Az embereken végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a Rhodiola rosea javíthatja a memóriát, a koncentrációt és csökkentheti a fáradtságot. A diákok és az igényes munkát végző emberek a Rhodiola roseá-t a termelékenységük és az energiaszintjük javítása érdekében szedik.

12. L-teanin

A teanin a zöld teában található anyag, és ez az egyik oka annak, hogy a zöld tea egészséges.

A teaninról kimutatták, hogy egyszerű szervezetekben meghosszabbítja az élettartamot .

A teanin összefüggésbe hozható az egészségesebb erekkel, és csökkentheti a vérnyomást, sőt az elhízást is. [108]

A teanin bizonyítottan csökkenti a neurodegenerációt és védi az idegsejteket , emellett talán javíthatja a neuronális őssejtek egészségét és a neurogenezist (új idegsejtek keletkezését az agyban) .

Embereknél a teanin javíthatja a koncentrációt, miközben javítja a relaxációt is.

13. Nikotinamid-mononukleotid (NMN)

Az NMN szükséges a NAD+ előállításához.

A NAD+ nagyon fontos anyag a sejtekben. Energiát biztosít a sejtek számára, és emellett kofaktora az epigenomot és a DNS-t javító és karbantartó fehérjéknek.

Az epigenom az a bonyolult gépezet, amely körülveszi a DNS-t, és amely meghatározza, hogy mely gének aktívak. Az öregedés során az epigenom egyre inkább szabályozatlanná válik.

Az NMN javítja a mitokondriumaink, sejtjeink erőműveinek működését is.

Az NMN javítja az anyagcserét és csökkenti a gyulladást.

Minél idősebbek leszünk, annál kevesebb NAD+ van jelen a sejtjeinkben. Az NMN bevitele növelheti a NAD+ szintjét.

Különböző tanulmányok azt mutatják, hogy az NMN jótékony hatással van az öregedéssel járó betegségekre és tünetekre. Például az NMN hosszú távú adagolása enyhítette az öregedéssel összefüggő hanyatlást egerekben: az NMN csökkentette a testtömeg tipikus, korral járó növekedését, javította az energia-anyagcserét, javította a vér lipidszintjét és az inzulinérzékenységet, valamint javította a szemfunkciókat. Az NMN javíthatja a termékenység öregedéssel összefüggő csökkenését is, javíthatja a csontok és az érrendszer egészségét.

A szinergia fontossága az Anti-Aging kiegészítőkben

Összefoglalva, sok öregedésgátló étrend-kiegészítő elavult felismeréseken alapul, és nem, vagy csak nagyon kevés tudomány támasztja alá állításaikat.

A jó öregedésgátló étrend-kiegészítő olyan anyagokat tartalmaz, amelyek tudományos alapokon nyugszanak, és amelyek az öregedési mechanizmusokra hatnak. Ez lehetővé teszi azt is, hogy ezek a kiegészítők egy további fontos előnnyel rendelkezzenek: a szinergiával, azaz egymás erősítésével.

Végül is az öregedés egy összetett folyamat, amelyet különböző mechanizmusok, például epigenetikai diszreguláció, mitokondriális diszfunkció és a fehérjék felhalmozódása okoz. Ha van egy öregedésgátló kiegészítő, amely csak a "mitokondriális egészség javítására" összpontosít, akkor nem foglalkozik más fontos öregedési mechanizmusokkal, mint például az epigenetikus diszreguláció vagy a fehérjék felhalmozódása. Ez a mitokondriumspecifikus kiegészítő, még ha javítja is a mitokondriumok egészségét, kevés hatással lesz az élettartam meghosszabbítására, mivel az öregedési folyamatnak csak egy aspektusát kezeli.

Ezért nagyon fontos, hogy egy jó öregedésgátló étrend-kiegészítő olyan anyagokat tartalmazzon, amelyek szinergikusan hatnak a különböző öregedési mechanizmusokra.

Például az alfa-ketoglutarát (AKG) fenntarthatja az epigenomot és javíthatja a mitokondriumok egészségét. Az AKG szépen együttműködhet más olyan anyagokkal, amelyek javítják a mitokondriumok egészségét, mint a fisetin és a malát, vagy amelyek javítják az epigenomot, mint az nmn és a glicin.

Az öregedő epigenom és a mitokondriumok kezelése azonban nem elegendő. Sok más öregedési mechanizmust is kezelni kell, mint például a fehérjék felhalmozódását és a DNS-károsodást. Ehhez más öregedésgátló anyagokat kell hozzáadni, mint például a lítiumot (amely az autofágia - a fehérjék emésztésének - serkentésével csökkentheti a fehérjék felhalmozódását) vagy az acetil-glükózamint, amely szintén csökkentheti a fehérjék felhalmozódását, vagy a magnéziumot, amely segíthet a DNS stabilizálásában.

Az ideális öregedésgátló étrend-kiegészítő nem csak egy vagy két anyagot tartalmaz, amelyek egy öregedési mechanizmusra összpontosítanak (mint a mitokondriális egészség vagy a NAD+ anyagcsere), hanem számos olyan anyagot tartalmaz, amelyek számos öregedési útvonalra hatnak, méghozzá szinergikus módon.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: cukorbetegséggel, termelékenységük, nélkülözhetetlen, neurodegeneratív, szabályozatlanná, mechanizmusokkal, meghosszabbítani, mitokondriumaink, hidratáltságának, magnéziumbevitel, összpontosítanak, stabilizálásában, hosszabbíthatja, szervezetünkben, mechanizmusokra, meghosszabbítja, energiatermelés, cukorbetegséget, érelmeszesedést, állatkísérletek, organizmusokban, energiaszintjük, élethosszabbító, felhalmozódását, rendelkezzenek, megbetegedések, mitokondriális, felszívódással, előállításához, kialakulásának, meghosszabbító, felhalmozódása, szemfunkciókat, szívbetegségek, mitokondriumok, fenntartásában, öregedés sokkal, oxidatív károsodás, epigenetikai diszreguláció, fehérjék felhalmozódása, mitokondriális diszfunkció, szerek lassítják, természetes összetevő, eperben található, fisetin képes, öregedő sejteket, élettartamot különböző, öregedés során, öregedő sejtek, egészséges környező, bőrben lévő, ráncok kialakulásához, AKG-nak C-vitaminra, Rhodiola Rosea,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Amikor Jézus rátapos a lábadra  Albert Einsteinről  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívem  Tanuld meg ezt a versemet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A boldog családok mind hasonló...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép napot kívánok  Szép álmokat!  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Albert Einstein gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Adakozás  Idő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Alvó cicák  Adakozás  Akarat  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Leonardo da Vinci gondolata  Lóhere  Julian Brass gondolata  Erdőn  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Png virág  Elköszönt  Soha ne kedvezz...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png csokor  Sose bánj semmit  Irgalom és ítélet  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Lóhere  Alázat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Alázat  Facebookon kaptam  Akarat  Alvó cicák  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nagyon különös  Bounty krémes  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Esti kép  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png virág  Csak a fogyatkozás látható  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  Png csokor  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Reménység és erő Krisztustól e...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  A sors  Neked tudnod kell  Szívem tiéd  Png telefon  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szívem tiéd 
Bejegyzés Címkék
öregedés sokkal, oxidatív károsodás, epigenetikai diszreguláció, fehérjék felhalmozódása, mitokondriális diszfunkció, szerek lassítják, természetes összetevő, eperben található, fisetin képes, öregedő sejteket, élettartamot különböző, öregedés során, öregedő sejtek, egészséges környező, bőrben lévő, ráncok kialakulásához, erekben lévő, májban lévő, legerősebb természetes, fisetin csökkenti, fontos öregedési, sejtvédő anyagok, fisetin élettartamot, tanulmány például, fisetin meghosszabbítja, egerek medián, egér életében, ember esetében, egerek sokkal, bundájuk kevésbé, mitokondriumok egészségében, sejtjeink erőművei, napi munkájukat, mitokondriumaink egyre, mitokondriumok számára, epigénom fenntartásában, epigenom határozza, olyan anyagok, őssejtek fenntartásában, kollagén szintézisét, megfelelő működéshez, természetben található, ivóvízben lévő, halálozási arányok, öngyilkossági arányuk, szisztematikus áttekintés, lítium jótékony, kognitív teljesítményre, enyhe kognitív, lítium nagyon, olyan neurodegeneratív, lítium fokozza, sejtekben felhalmozódó, pluripotens őssejtek, glicin természetes, glicin szintje, alacsony glicinszintet, öregedéssel kapcsolatos, 2-es típusú, glicin különböző, glicinnek számos, glicin különösen, glicin chaperonként, chaperonok olyan, öregedésünk egyik, fehérjék mindenhol, sejtjeinken belül, sejtek megfelelő, glicin csökkenti, vérében magasabb, szívroham kockázata, glicin védheti, híres öregedésgátló, resveratrol hatásosabb, hosszú élettartamot, vizsgálatok azonban, élettartamot meghosszabbító, resveratrol felezési, resveratrol szájon, pterostilben viszont, pterostilbent összefüggésbe, hosszabb élettartammal, különböző öregedési, öregedéssel összefüggő, malát megtalálható, saját testünkben, malát fontos, energiatermelés ciklusában, malát képes, malátot energizálás, magnézium legjobb, magnézium nélkülözhetetlen, szervezet megfelelő, magnézium segíti, szervezetünkben lévő, idegjelek továbbításához, izomimpulzusok létrehozásához, növekvő DNS-károsodásszám, alacsony magnéziumbevitel, fokozott gyulladással, megnövekedett vérnyomással, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.